Mai névnap: Tekla, Líviusz
Tantárgyak
Tantárgyak: A-D
Tantárgyak: E-H
Tantárgyak: I-L
Tantárgyak: M-P
Tantárgyak: Q-T
Tantárgyak: U-Z
-------------------
FÓRUM (VPK)
FÓRUM (BME)

-------------------
Egyéb
-------------------
-------------------
KHT
VPK
Mentorlap
Szakkollégium
Nincs még azonosítód?
Regisztrálj most!
Elfelejtetted jelszavad?

Keress az oldalon!

Gyakran ismételt kérdések

1. Miért érdemes regisztrálni?

A regisztráció után testreszabhatod az oldalt. Kiválaszthatod, hogy melyik tárgyak jelenjenek meg a menüben, így sokkal könnyebben kiigazodhatsz az oldalon. Ezen kívül a tárgyakhoz feltöltheted a saját fájljaidat is.

2. Ki frissíti az oldalt?

Mindenki. Az oldal lényege, hogy megoszthatod a saját adataidat , s "cserébe" letöltheted másokét.

3. Mit tölthetek fel?

Mindent, ami a sajátod, vagy amit a szerző megengedett. Azaz mindent feltölthetsz, ami legális.

4. Nem találok egy tárgyat a menüben?

A menüben csak azok a tárgyak jelennek meg, amelyekhez már töltött fel valaki. Azonban szinte az összes tárgy benne van az adatbázisban, azaz ha van egy olyan fájlod, amihez nem látod a tantárgyat, akkor ennek ellenére a feltöltésnél nagy valószínűséggel meg fogod találni a tantárgyat. A feltöltés után már a menüben is látni lehet majd. Ha sehol sem találod a tárgyat, amit keresel, írj egy emailt nekem, és felteszem.

5. Hogyan tudom beállítani, hogy belépés után melyik tárgyak jelenjenek meg a menüben?

Belépés után lehetőség van a menü beállítására. Ekkor csak azok a tárgyak jelennek meg, amelyeket beállítottál (ha semmit, akkor a Tárgyak A-D stb. menü látszik). A menüt módosítani a Beállításoknál, azon belül a Menübeállításnál lehet. Megjegyzés: az elsős évfolyamnak közvetlenül a regisztráció után csak az elsős tárgyak látszanak.

6. Hány féle levelezőlista van? Hogyan lehet fel, illetve leiratkozni azokról?

Kétféle levelezőlista van. Vannak a vpk-s levelezőlisták, amiket a http://lists.vpk.bme.hu címen lehet elérni, illetve vannak a bmeeok-ös googlegroups-os levelezőlisták, amiket innen a főoldalról lehet elérni.
A leiratkozás módja minden egyes levél alján megtalálható. (Googlegroups-os listnál levelet kell küldeni, vpk-s listánál a fenti weboldalon (http://lists.vpk.bme.hu) lehet leiratkozni.) Mindkét esetben megerősítő emailt kapsz, amiben van egy link, amit meg kell nyitnod a leiratkozás véglegesítéséhez!
bmeeok-ös googlegroups-os listára itt a főoldalon lehet feliratkozni, vpk-s listára a fent említett oldalon. Mindkét esetben visszaigazoló emailt kapsz, amiben a megfelelő linkre kell kattintanod a feliratkozás véglegesítéséhez.

7. Miért nem kapták meg az Emailem, amit valamelyik listára küldtem?

Ha nem vagy listatag, nem tudsz levelet küldeni a listákra! A feliratkozás módja feljebb olvasható.
Vpk-s levelezőlista esetén, ha túl nagy méretű fájlt csatolsz a levélhez, akkor azt a lista moderátorának engedélyezni kell.
Bmeeok-ös googlegroups-os levelezőlista esetében az új tagok első üzenete midig csak moderálás után mehet ki (moderálási idő max. 1 hét). Ez a kéretlen SPAM emailek kiszűrése miatt van így. Heti szinten ezzel a módszerrel kb 15-20 kéretlen levelet szűrök ki. Vpk-s listán nincs hatékony spamszűrés.
Ha már tag vagy, akkor elképzelhető, hogy a rendszer SPAM-nak érzékelte az üzeneted, ezért engedélyeztetésre vár (minkét listacsoportnál). Ez ellen a legjobb módszer, ha mindig írsz tárgyat (magyar nyelvű).

8. Miért nem kapom meg az összes levelet a levelezőlistákról?

Elképzelhető, hogy nem vagy feliratkozva mindegyik listára. Lehet, hogy az évfolyamodból csak a vpk.bme.hu-s listán vagy fent, vagy csak a googlegroups.com-os listán. Mindegyik listának van archívuma (a vpk-s nem mindig működik), és ha ott úgy látod, hogy valamelyik levelet nem kaptad meg, pedig biztosan tagja vagy a listának, akkor nézd meg a spamszűrődet, vagy bármit, ami szűrni tudja a leveleket. A rendszerek 99%-os biztonsággal működnek, és ezekre nincs beállítási lehetőségünk sem. Ha végképp gond lenne, regisztrálj másik email címmel!

9. Az oldalra való regisztráció menete

Nézd meg ezt a leírást! http://www.bmeforum.info/viewtopic.php?p=50939#50860

10. Az alábbi kérdésekre automatikusan NEM kapsz választ tőlem

Az összes olyan kérdésre nem kapsz választ tőlem, amelyekre a válasz megtalálható itt a Gyakran Ismételt Kérdések között. Ilyen kérdések: Hogyan lehet fel-, vagy leiratkozni a levelezőlistákról, miért nem megy ki a levelem a levelezőlistákra, hogyan lehet regisztrálni a weboldalra, mit csináljak, ha nem kaptam meg az aktiváló kódot stb. Mivel ezekre a kérdésekre itt van a válasz, ezért ezeket a leveleket nem válaszolom meg. Tanulmányi jellegű kérdésekre sem válaszolok privát levélben olyannak, akit nem ismerek személyesen, mivel ezeknek a kérdéseknek a helye a fórum, illetve a levelezőlista.

11. Az alábbi esetben írj emailt!

Amennyiben úgy gondolod, hogy a weboldal nem megfelelően működik, de a kérdésedre a választ itt nem találod, írj nyugodtan emailt. Ha egy fájl hiányzik, nem elérhető az oldalon, akkor mindenképp írj emailt! Ha személyesen ismerlek, akkor bármilyen problémával írhatsz emailt.

12. Miért vannak hirdetések az oldalon?

A biztonságos és folyamatos üzemelés miatt a weboldal egy külföldi szerveren van elhelyezve. A weboldalon megjelenő hirdetésekből ennek a költségét fedezem, illetve egyéb, általában a kollégium hálózatát érintő fejlesztéseket végzek. A hirdetések nagyrészt nem fedezik a szerverbérlés költségét, de hozzájárulnak ahhoz.

13. Hová írjak emailt?

Ha a fentiek után sem kaptál választ a kérdésedre, akkor a support@bmeeok.hu címre küldj emailt!

Készült: 2005.09.28.
A weboldalt készítette:
Gécsek Máté
support@bmeeok.hu
Adatkezelési tájékoztató